مدیریت مشتریان
اگر در پی سادهسازی فرآیندهای کسبوکار و افزایش بهرهوری سازمان خود هستید، بهتر است به فکر یکپارچه کردن سیستمهای نرمافزاری ERP (برنامهریزی منابع سازمان) با CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) خود باشید. این کار باعث حذف دادههای اضافی از گردش کاری سازمان، بهبود عملکرد و درنتیجه افزایش کارایی خواهد شد.

۳ ویژگی برتر یکپارچهسازی سیستمهای ERP با CRM
۱- آگاهی و تسلط کامل روی اطلاعات مشتریان
مشتریان خود را چقدر میشناسید؟ یکی از بزرگترین مزایای یکپارچهسازی سیستمهای ERP با CRM، داشتن نمای کامل از مشتریان است. با در نظر گرفتن سیستمهای فروش، پشتیبانی، مالی و حسابداری و یکپارچگی دو سیستم ERP و CRM، میتوان نمای کاملی از نیازهای مشتریان، عادتهای خرید آنها، تاریخچه سفارشها، ترجیحات، وضعیت حساب و غیره را در اختیار داشت. این دانش نهتنها نمای بهتری از مشتری را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه میتواند موجب ایجاد رابطه پایدار با مشتریان و افزایش پتانسیل رشد در آینده را فراهم آورد. همچنین، این مساله میتواند به پیشبینی نیازهای مشتریان پیش از اعلام آنها توسط خود مشتری کمک نماید.
۲- دسترسی بهتر به اطلاعات مهم
سیستمهای ERP و CRM بهصورت کاملا یکپارچه این امکان را فراهم میآورد تا کارکنان سازمان به اطلاعاتی مهم و واقعی دسترسی داشته باشند. بدون یکپارچگی، کارایی کارکنان سازمان کاهش مییابد و این مشتریان هستند که باید بهای آن را بپردازند. بهعنوانمثال، زمانی که مشتری با قسمت ارتباط با مشتری یک سازمان تماس میگیرد و سوال سادهای درباره وضعیت سفارش مطرح میکند، کارشناس شما نباید مجبور به داشتن دسترسی روی اطلاعات مشتری باشد و برای پاسخ به وی به چندین سیستم مراجعه کند و یا اینکه از همکاران خود پرسوجو نماید. یکپارچگی کامل سیستمهای ERP و CRM موجب میشود مدیران و کارشناسان سازمان در زمان نیاز، به اطلاعات موردنظر دسترسی داشته باشند. آنها میتوانند با فشردن یک دکمه از وضعیت میزان موجودی، حمل کالا، حساب مشتریان، تاریخچه سفارشها، برگشتیها، پرداختها، قیمت و … مطلع شوند.
۳- سادهسازی فرآیندهای کسبوکار
درگذشته که راهکارهای یکپارچه وجود نداشتند، بسیاری از فرآیندهای کسبوکارها دستی انجام میشدند و بسیار وقتگیر بودند. میتوان گفت که مزیت اصلی یکپارچه کردن سیستمهای ERP با CRM افزایش بهرهوری از طریق سادهسازی فرآیندها و خودکارسازی گردش کار است. بهعلاوه اینکه، این راهکار (یکپارچهسازی) موجب حذف دوبارهکاری و ورود اطلاعات تکراری به چندین سیستم میشود.
راهکار اینارپی
ERP اینارپی برای این منظور ماژولی تحت عنوان CRM طراحی و تولید کرده است که در ارتباط با چند زیرسیستم دیگر بهصورت تخصصی تشکیل سیستم مدیریت ارتباط با مشتری را داده است. این ماژولها عبارتاند از: مشتریان، کلیه سوابق مشتریان، شکایات، گروه کاری، فروش، ارسال پیامک و رایانامه و بازاریابی.
درواقع بخش CRM اینارپی با کلیه زیرسیستمهای موجود در اینارپی ازجمله: انبار، فروش، پرسنلی، ارزیابی و در ارتباط است و درنتیجه مدیران ارشد و مدیران میانی نظیر مدیر فروش، مدیر بازاریابی، مدیر مالی، مدیر خرید و تدارکات و تمامی بهراحتی و هرلحظه میتوانند از تعداد مشتریان جدید، پتانسیلها و فرصتهای فروش آگاه شوند، وضعیت مشتریان و درجه رضایت و همچنین وضعیت اعتبار و میزان بدهیهای پرداختنشده (تسویهحساب) آنها را مشاهده نمایند، اطلاعات و ارتباط با مشتریان و تامینکنندگان را مدیریت کنند، بین فاکتورهای فروش و مشتریان ارتباط برقرار کرده و وضعیت فاکتورهای فروش را بهصورت تجمیع بررسی نمایند و با دریافت گزارشها متنوع از سیستم، تصمیمگیری صحیح و بهموقع داشته باشند.
در سیستم CRM اینارپی، امکان تنظیم قرار ملاقات، یادآوری پیگیری مشتریان و برگزاری جلسات و مدیریت آنها وجود دارد.